top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achteraan, van links naar rechts: Louis Ruelle-Dieu, Edith, Elisabeth, Anaëlle, Lise, Emilia, Juliette, Louis Vanderhoven, Thibeau, Cassy, Quentin Martino, Quentin Graisse.

Vooraan, van links tot rechts, Arzu, Violette, Manon, Charine, Loris. 

 

Groep 1

5A

  1. Thibeau Coutant

 

Hallo,

 

Mijn naam is Thibeau. ik ben geboren op 12 juli 1999 in Eeklo. 14 jaar lang heb ik bij mijn pa gewoond in Ertvelde, niet ver van Gent. Nu woon ik al 3 jaar lang bij mijn mama in Virton, niet ver van Aarlen. 

Ik spreek 3 talen: Frans, Nederlands en Engels. maar het liefst spreek ik Engels. 

Thuis zijn we met z'n vieren: mijn mama, haar man, mijn broer en ik. Bij mijn pa heb ik nog een broer en een zus, maar die zie ik bijna nooit. 

Als dagelijkse activiteiten doe ik niet veel speciaals. Ik ga 2 keer per week naar de badminton, en 1 keer per week gaan boogschieten met 2 andere vrienden. Vaak ga ik lopen. En af en toe werk ik zelf in de Delhaize.

Ik heb dus niet zo heel veel vrije tijd. Elke avond maak ik mijn huiswerk, en daarna kijk ik naar een film of een serie, luister ik muziek, en doe ik wat aan sport. mijn favoriete film is "the guardian" en mijn favoriete liedje is "everlong" van "mgk". 

Op school zijn mijn favoriete lessen Spaans en sport. Maar 4 jaar geleden heb ik mijn elleboog gebroken, en in de sportlessen doet dat soms nog steeds pijn.

Onze school is klein, er zijn 2 verdiepingen. De eerste en tweede verdiepingen zijn enkel klassen. en gelijkvloers is de refter enzo.

2. Lise Dazy

 

Hallo,

 

Ik ben Lise Dazy. Ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Etalle, in de provincie Luxemburg, in België. Ik heb een broer, Maxime, hij is 13 jaar oud en ik heb een zus, Clémence, ze is 5 jaar oud.

Mijn vader is Mickaël en mijn moeder is Nathalie. Ik heb een hond, genoemd Kiwi.

 

Ik speel graag volleybal. Dat is mijn hobby. Ik ga 3 keer per week oefenen. Ik maak deel uit van de chiro (patro in het Frans). Ik hou van muziek. Ik heb geen favoriete liedje of zanger maar ik houd van popmuziek. Ik kijk ook graag TV en ik ga graag naar de bioscoop.

 

Ik ben een leerlinge in het CNDB in Virton en ik ben in 5A. Mijn opties zijn Nederlands en economische wetenschappen. Mijn favoriete taal is Engels. 

Ik ga met de bus naar school.

 

Ik weet dat ik niet zo goed Nederlands spreek, maar ik doe mijn best. Hopelijk begrijpen jullie me.

 

Beste groeten 

 

LISE DAZY

 

 

3. Cassy Genève

 

Dag,

Ik ben Cassy en ik zal me voorstellen.

Zo, mijn naam is Cassy Genève en ik ben 16. Mijn verjaardag is op 19 november. Ik woon met mijn familie in Virton. Mijn moeder is Laetitia, ze is 41 en mijn vader heet Michael, hij is ook 41. Ik heb 2 broertjes: Loan is 15 en Liam 12. Ik ga te voet naar school naar het CNDB in Virton. Mijn vriendje heet Théo, hij is 18 en hij gaat naar school in Brussel.

 

Tijdens het weekend werk ik in een restaurant. Ik ga graag naar de bioscoop of wandelen. Ik doe niet aan sport zo tijdens mijn vrije tijd ga ik met vrienden naar Virton, ik luister graag naar muziek, ik kijk graag naar films en ik doe graag aan shopping.

 

Vorige zomer ben ik thuis gebleven, maar ik fietste met mijn vader, ik ging aan shopping doen met vriendinnen, ik ging drie dagen met mijn vriendje naar Oostende en ik heb in een restaurant gewerkt.

 

Ik ga niet graag naar school, maar mijn leraren zijn goed. Ik leer Engels, Frans, Nederlands en Spaans op school, ze zijn mijn favoriete cursussen!

 

Dat is alles over mij, schrijf me vlug!

 

XXX, Cassy

4.Charline Gobert

Hallo beste correspondent !

Hoe gaat het met jou?
Eesrt, moet je weten dat ik echt blij ben om een correspondent te hebben.

Ik zal mezelf in deze e-mail beschrijven.

Mijn naam is Charline Gobert. Ik ben 16 jaar oud. Ik heb 2 zussen en een broertje. Mijn 2 zussen zijn Maud (14 jaar oud) en Ambre (12 jaar oud). Mijn broer is Emilien en hij is 7 jaar oud. Mijn ouders zijn Isabelle en Cyrille.
Hier is een foto van mijn familie (het was tijdens de zomervakantie in Italië). Het meisje dat links staat is Maud. Achteraan, zijn er mijn ouders. Vooraan, is het mijn broertje. Net voor mijn vader, is het Ambre en naast haar, is het mij.

Ik heb ook een konijn en een paar kippen.

Ik woon in Saint-Léger. Het is een klein dorp in het zuiden van de provincie Luxemburg. Ik woon in een groot huis dat 14 kamers heeft. Ik heb ook een grote tuin.

Er zijn veel activiteiten te doen in Saint-Léger als aan sport doen, in het meer zwemmen, paintball, etc...

In mijn vrije tijd, speel ik badminton 1 keer per week, op zondag. Ik doe aan toneel 1 keer per week, op vrijdag, ik ga naar de chiro en ik loop graag. Ik haat lezen maar ik ben dol op koken.

Ik luister graag naar muziek. Mijn favoriete liedje is "You and me" van Disclosure en mijn lievelingsfilm is "Intouchables".

Mijn school is de C.N.D.B. school. Het ligt in Virton (min of meer 20 minuten van mijn huis). Ik ga met de bus naar school. Mijn favoriete cursus is geschiedenis omdat de leraar heel interessant is. Op school, leer ik Engels en Nederlands. Ik denk dat onze school een leuke school is.

Het is alles over mezelf!

Je zal zien,, als je hier komt, zal het echt geweldig zijn (ik kan niet wachten) !! Dat is de eerste keer dat ik een correspondent heb, en jij ?
Als je vragen hebt, zal ik je met veel plezier antwoorden.

Schrijf me vlug !!

Groetjes 

Charline 

 

5. Manon Godfroid

Hallo !

Hoe gaat het met je ?

Ik zal over mezelf spreken.

        Ten eerste, ben ik Manon Godfroid . Ik ben vijftien jaar oud. Mijn verjaardag is op de zesde december. Ik heb blond haar en blauwe ogen. Ik heb twee broers, Maxime, negentien en Louis, acht jaar oud. Mijn ouders zijn Anne-Sophie en Johan. Mijn moeder is een lerares. Mijn beste vriendin is Valentine. Ze heeft bruin haar met bruine ogen. Ze is heel  vriendelijk en aantrekkelijk.

        Ik woon in Saint-Léger in de provincie van Luxemburg. Ik heb een klein huis. Mij favoriete  kamer is mijn keuken omdat ik graag kook.

        Mijn dagelijkse activiteiten :

‘ s Morgens sta ik om zes uur op. Daarna ontbijt ik. Later ga ik met de bus naar school. In de namiddag kom ik thuis terug. Ik maak mijn huiswerk. Om zeven uur eet ik mijn hoofdgerecht.

        Tijdens mijn vrije tijd, reis ik graag. Ik hou van sport. Ik tennis graag, voetbal en badminton graag. Ik luister graag naar muziek en kijk graag naar TV.

          Ik reis graag. Tijdens mijn vorige vakantie ben ik met mijn familie met de campingcar naar Spanje gegaan. We hebben plekjes bezocht. Het was heel leuk. Ik heb aan rafting gedaan.

         Mijn school is de CNDB. Ik leer Spaans, Nederlands en Engels. Ik heb veel cursussen. In mijn school zijn er drie verdiepingen. Het is een grote school.

         Ik spreek en een beetje Nederlands en Spaans. Ik leer graag deze talen.

                 Dat is alles over mij !

                  Tot ziens.

Manon

 

6. Loris Hanck

    Hallo, mijn naam is Loris Hanck. Ik ben 15 jaar oud en ik woon in Torgny, in het zuiden van België.

 Ik heb een oudere zus en 2 oudere broers, mijn zus heet Charlyne en mijn broers heten Gatien en Virgil.

    Mijn huis is een groot houten huis met een tuin en een bos achter mijn huis. 

Ik woon vlak naast mijn beste vriend, zijn naam is Louis.

    Ik doe graag eens aan boogschieten omdat het rustig is, ik doe eraan op 

dinsdag en vrijdag met Louis. Ik kijk graag naar series of films. Mijn favoriete film is "Hunger Games" en mijn favoriete serie is " De Walking Dead ".

    Onze school is niet zo groot, mijn klas ligt op de eerste verdieping. Mijn favoriete lessen zijn psychologie en filosofie.

    Dat is alles. 😁

 Loris Hanck

 

7. Emilia Michel

Hallo! 

Ik ben Emilia Michel. Ik ben 15 jaar oud, mijn verjaardag is op 9 oktober.

Ik heb een oudere broer, zijn naam is Lucien, hij is 18 jaar oud. Ik heb ook een zusje, haar naam is Zulma, en ze is 10. 

Ik woon in Etalle (naast Aarlen) in de provincie van Luxemburg in Wallonië. Ik ben Belgische. Ik spreek Frans, Engels en Nederlands.

Ik heb blond haar een blauwe ogen en ik ben groot.

Ik ga met de bus naar school. Mijn school is de "CNDB" (College Notre-Dame Du Bonlieu) in Virton.

In mijn vrije tijd, luister ik naar muziek. En ik ben goed in sport.

En jij ? Waar woon je? Hoe oud heb je ?

Ik heb haast je te ontmoeten.

 

Tot ziens!

 

Emilia 

 

 

8. Violette Morelle

 

Hallo, il heet Violette. Ik ben zestien jaar oud. Ik woon in Gomery, naast Viston.Ik heb twee zussen: Margot, ze is voor een jaar en Argentinië met de Rotary, en Salomé, ze is elf jaar oud.

Dan heb ik twee of meer beste vriendinnen. Ze zijn Laura, Elodie,… Samen, zijn we dynamisch en sympathiek. We houden van sport en van feesten.

 

‘s Morgens, neem ik graag een douche. En na school, speel ik graag met mijn zusje en mijn dieren.

 

Ik houd van vakantie met mijn familie. Ik doe graag aar rafting en parapente.

We gaan met de auto op vakantie.

 

Ik houd van school. Ik heb Spaans, Nederlands en Engels. Mijn klas is op de eerste verdieping.

 

Violette Morelle

 

 

9. Louis Vanderhoven

 

 

Hallo, mijn naam is Louis. Ik ben 15 en ik ben op 29 november in Luxemburg geboren. Ik woon in Torgny met mijn ouders en mijn broer. Ik spreek Frans en Engels en ik leer Nederlands, Spaans, Duits en Russisch. Als dagelijkse activiteiten, boogschiet ik 1 keer per week en loop ik. Ik speel graag op mijn computer en ik lees veel. Mijn favoriete film die ook mijn favoriete boek is, is Harry Potter. Ik kijk graag naar series, Game of Thrones of The Walking Dead. We hebben een kleine school die 2 verdiepingen heeft. Mijn favoriete lessen zijn de taallessen omdat ik graag talen leer.


Louis Vanderhoven

 

5C

10. Juliette André

Mijn naam is Juliette en ik ben 16 jaar oud. Ik heb een zus, Céline, en een broer, Loïc. Céline is 21 jaar oud en Loïc is 13. Mijn moeder heet Catherine en mijn vader heet Pierre. Ik woon in Robelmont. Het is een dorp in de provincie van Luxemburg, in België.

Mijn hobby's zijn tennis spelen, dansen en piano spelen. Ik luister graag naar muziek en ik kijk ook graag naar tv. Mijn favoriete liedje is "Sweet Afterglow" en mijn favoriete zanger is Shawn Mendes. Mijn lievelingsfilms zijn "The last song", "The notebook" en "Mamma Mia".

Mijn vorige vakantie was in Italië. We zijn met de auto naar Italië gegaan. Ik heb ook met mijn vriendinnen Emilia en Marlène naar Corsica gegaan. Het was heel leuk! We hebben aan een touwenparcours gedaan. We zijn met de ferry naar Corsica gegaan.

Over mijn opvoeding, ga ik naar de CNDB. Ik ben in 5C. Ik heb 6 uur wiskunde, 6 uur wetenschappen en 4 uur Nederlands. Mijn favoriete lessen zijn wiskunde, wetenschappen en Engels. Ik houd niet van de les Frans en ik houd ook niet van geschiedenis.

Dat is alles over mezelf, tot ziens.

Juliette.

11. Quentin Graisse

 

Hallo mijn correspondent,

Ik ben Quentin Graisse, ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Pâquis des bûchettes straat 18 in Sainte-Marie-sur-Semois met mijn vader en ik woon in Gaume straat 32b in Halanzy met mijn moeder. Ik heb een zus, haar naam is Axelle. Ze is 19 jaar oud. Mijn vader heet Olivier en mijn moeder heet Marie-Claude. Ik hou van basketbal spelen en ik speel in Aarlen. Ik ga naar school in Virton. Ik heb wiskunde en wetenschappen 6 uur per week en Nederlands is mijn tweede taal omdat mijn eerste taal Engels is. Mijn beste vriend is Quentin, hij is in dezelfde klas als ik.

Ik hoop van je te horen.

 

 

Dit is een foto van mij toen ik op vakantie was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quentin

 

12. Arzu Kazankaya

 

Ik ben Arzu Kazankaya, ik ben 16 jaar oud. Ik heb 3 broertjes : Sefa, Ali, en Emin. Ik woon in Virton in de provincie Luxemburg. Mijn nationaliteit is Belgishe. Mijn hobb’s zijn tv kijken en naar muziek luisteren. Ik hou niet van sport. Ik spreek 4 talen: Frans, Engels, Nederlands, en Turks. 

 

Tot ziens 

 

Arzu

 

13. Elisabeth Maitrejean

 

Ik heet Elisabeth Maîtrejean. Ik ben 16 jaar oud. Ik woon met mijn familie in Virton, in de provincie Luxemburg. Ik heb twee broers: Quentin is 23 en Nicolas is 20. Ik heb een kat. Zijn naam is Youpi.

 

Ik speel viool, ik lees graag, ik luister graag naar muziek, dat zijn mijn hobby’s. Mijn favoriete film is Harry Potter.

 

’s Morgens sta ik om zeven uur op. Daarna ontbijt ik. Ik ga te voet naar school. In de namiddag maak ik mijn huiswerk. ’s Avonds kijk ik naar TV en ik spreek met mijn familie. Ik ga om negen uur naar bed.

 

Op school leer ik Engels, Frans en Nederlands. Nederlands is moeilijker dan Engels. Mijn opties zijn wiskunde, wetenschappen en Nederlands.

 

14. Quentin Martino

Hallo, ik zal over me praten!

 

Ik ben Quentin Martino, ik ben 15 jaar oud en mijn verjaardag is in november, op 28. Ik ben op de CNDB school. Ik ben heel sportief en ik doe graag aan bodybuilding. Maar mijn favoriete activiteit is de motorcross! Waarom zouden we niet een tocht gaan maken? Is dat een goed idee?

In mijn familie, zijn we met z’n vijven. Ik heb een broer Nicolas en een zus Florence. Ze zijn ouder dan ik. Nicolas is 23 jaar en hij is op universiteit maar Florence is 26 jaar en ze heeft een baan. Mijn vader heet Jean-Luc en mijn moeder Dominique. Ze zijn heel sympathiek!

Dat is alles. Tot ziens!

Quentin Martino

 

5D 

15. Edith Ahossey

 

Hallo  mijn pennenvriend,
Mijn naam is Edith en ik ben16. Ik woon met mijn vader Elias en met mijn zus Judith in Aarlen in de provincie van Luxemburg. Ik heb een broertje, zijn naam is Quincy en hij is 3.
Dit jaar ben ik in de vijfde graad. Ik ga met de bus naar school.
Ik heb geen dier, geen hond omdat ik allergisch ben. Ik houd van sport,ik fiets graag. Ik luister graag naar  muziek.
En jij, hoe gaat het met jou?! Schrijf me vlug!!
    
Tot straks!

 

16. Louis Ruelle-Dieu

 

Hallo !

Mijn naam is Louis Ruelle-Dieu. Ik ben een jongen en ik ben 16 jaar oud.

Ik heb blond haar en blauwe ogen. Ik ben niet zo groot.

Ik heb geen hond maar ik zou graag een hond hebben omdat ik van honden houd.

Ik woon in de provincie Luxemburg, in Signeulx. Het is een dorp.

Ik heb twee zussen. De jongste is Eline. Ze is 13 jaar oud. De oudste is Valentine. Ze is 18 jaar oud.

Mijn favoriete kleur is rood.

Mijn vader is Vincent. Hij is 45. Hij werkt in een kantoor in Luxemburg. Mijn moeder is lerares. Ze is 43.

Mijn favoriete dier is de aap.

Ik ga naar de chiro.

Dat i salles over mij.

Tot ziens!

17. Anaëlle Vanderlooven

Dag,

Ik ben Anaëlle Vanderlooven. Ik woon in Baranzy, in de provincie Luxemburg. Ik heb 1 zus en 1 broer. Mijn broer is Julien, hij is 3 jaar oud. Mijn zus is Marine, ze is 14 jaar oud. Mijn vader is Philippe, hij is 41 jaar oud, en mijn moeder is Nathalie, ze is 40 jaar oud. Mijn ouders zijn gescheiden.

 

Mijn moedertaal is Frans, maar ik spreek Nederlands, Engels en Spaans. Ik spreek Nederlands met mijn grootvader. Mijn grootvader woont in Antwerpen, dus hij helpt me.

 

Ik luister graag naar muziek, mijn favoriete groep is " Twenty-one pilot". Ik kook graag met mijn moeder. Mijn favoriete boek is " Harry Potter" ik vind dat het een mooi boek is.

  Mijn favoriete les is Engels.

 

Kusjes

 

Anaëlle

bottom of page