top of page

 

 

 

 

 

 

Boven, van links tot rechts: Hugo Bâlon, Hugo Velghe, Léa, Clara, Simon, Emile, Camile, Judith, Florian

Beneden, van links tot rechts: Arthur, Lucas, Coralie, Valentine, Justine.

Groep 2

5B

  1. Lucas Ciarroni

    Hallo ! 

    Ik ben Lucas Ciarroni en ik ben 16 jaar oud. 

    Ik ben heel sportief en ik hou veel van sport. In mijn vrije tijd, doe ik aan sport, ga ik naar feesten of kijk ik naar mijn series. Ik ben heel gezellig, ik ben niet verlegen en ik hoop dat je ook niet verlegen bent. Ik heb een broer Thomas, hij is 19 jaar oud. Mijn vader heet Lorenzo, hij is van Italiaanse afkomst en mijn moeder heet Marie, ze is Belgische. Ik jog heel graag met mijn vader en ik doe 2 keer per week aan boksen. Hier is een foto van mij, ik hoop dat je een foto en een descriptie van jou zal sturen. Tot binnenkort. 

    Lucas.

  • 3. Arthur Costarella

  • Ik ben Arthur en ik heb een broer, hij heet Victor. Ik heb een beste vriend, hij heet Alexandre . Ik woon in Ethe, het is een stad naast Virton.

  • Mijn activiteiten van de week zijn: skateboarden, fietsen en wandelen. ’ Morgens, eet ik en ik ga naar school. ’s Middags, eet ik ook. Ik werk op school en om 4 uur, ga ik naar het skatepark. ‘s Avonds, maak ik mijn huiswerk, ik speel met de playstation en ik ga naar bed om 22u30 .

  • Ik hou van Engels, ik spreek Italiaans en ik spreek ook Nederlands !

  • Maar Nederlands is moeilijk, denk ik .

    Ik hou van Engels omdat ik een dag naar de VS wil gaan . Ik hou ook van Spaans.

     

    Tot ziens

     

  • 4. Florian Jacob

  • Hallo,

  1. Ik ben Florian Jacob, ik woon in Robelmont in de provincie Luxembourg in de België. Ik heb een huis en ik woon in een dorp.

    Ten eerste, zijn mijn dagelijkse actiteiten : 's morgens om zeven uur ga ik met de bus naar school. En om acht uur begin ik de lessen. 's Middags is het eten en om vier uur in de namiddag ga ik thuis terug. Om negen uur slaap ik.

     

    Dan, mijn hobby's: ik speel toneel met een vriend Jérémy op school en in Rouvroy. En ik hou van mijn dieren : ik heb ongeveer honderd dieren thuis. mijn favorite liedje is Mamma Mia. Omdat het zeer leuk was toen ik met de school in Londen was.

     

    Daarna, voel ik me lekker. Op school leer ik Nederlands en Engels en ik heb zes uur wetenschappen. Ik heb een goede rooster. Mijn klas is op de eerste verdieping. Mijn moedertaal is Frans en nu leer ik Nederlands en Engels. Ik houd niet van Engels. Omdat ik niet goet Engels spreek. Maar ik hou van Nederlands.

     

    Tot ziens

    Florian

     

    De foto is toen ik een beker voor mijn kip expo kreeg.

     

     

  •  

  •  

  •  

  •  

5. Léa Munaut

Hallo,

 

Ik ben Léa, mijn naam is MUNAUT. Ik ben zestien jaar oud, mijn verjaardag is op 26 juli. Ik heb een zus en een broer. Ze zijn Maud en Corentin. Maud is 26 jaar oud en Corentin is 24 jaar oud. Mijn ouders zijn getrouwd, ze zijn Anne-Françoise en Didier. Het beroep van mijn moeder is directrice van de CPAS(=OCMW) van Rouvroy (Rouvroy is mijn gemeente) en mijn vader is onafhankelijk.

Met mijn familie, wonen we in Torgny, in de provincie Luxemburg in België. Zo, ben ik Belgische.

Mijn hobby's zijn dansen en step, ik doe eraan een keer per week. I ga graag met mijn vrienden naar feesten. Mijn beste vriendinnen zijn Marlène en Margaux. Ze zijn heel sympathiek. Met hen, kijk ik naar films, mijn lievelingsfilm is "The lucky one".

Op school, heb ik zes uur wetenschappen, vier uur Nederlands en één uur  filosofie. Ik leer graag Nederlands en filosofie omdat de leraren dynamisch zijn. Maar ik leer niet graag geschiedenis omdat ik niet van de les houd.

 

Léa

5E 

6. Hugo Bâlon

Hallo, ik ben Hugo Balon, ik ben 15. Ik heb twee zussen, hun namen zijn Sophie en Inès. Mijn beste vriend is Arthur. Ik woon in Buzenol, een klein dorp.’s Morgens, ga ik om acht uur met de bus naar school en ‘s avonds, eet ik om negen uur.
Ik houd van muziek, ik luister naar alle soorten muziek. Ik zou ook graag schermen en fietsen. Mijn favoriete liedje is Martin Garrix - In The Name Of Love en mijn favorite film is Jason Bourne.

Mijn vrije dagen zijn zaterdag en zondag. Mijn verleden vakantie was in Frankrijk. Ik ben met de auto naar Nice gegaan.

Op vrijdag, heb ik twee uur Nederlands en een uur Frans. In mijn rooster, heb ik zes uur wiskunde en zes uur wetenschapen. Ik leer graag Nederlands of wiskunde, maar ik houd niet van aardrijkskunde. Ik ben Franstalig maar ik spreek ook Nederlands een Engels. Ik ben beter in Engels dan in Nederlands.
Tot ziens.

7. Justine Bolmont

Hallo!

Ik ben Justine Bolmont, Ik woon in Virton, in Wallonië, België. Ik ben enkelkind. Ik ben 16. 

Tijdens de week, ga ik te voet naar school. Mijn school is het CNDB. 

Ik rijd graag paard maar ik luister ook graag naar muziek. Mijn favoriete film is “Jappeloup". 

Ik zou graag in april naar Egypte gaan maar ik zal met het vliegtuig vertrekken. Mijn vorige vakantie was in Vidauban, in Frankrijk. Ik ben naar de rivier gegaan en ik zwom.

Op school, houd ik van L.O., wiskunde, Frans, Nederlands en Engels.

Ik leer Nederlands en Spaans maar in de twee, heb ik moeite met schrijftoetsen en  spreektoetsen...

 

 

8. Emile Cornette

  Hallo!

  Ik ben Emile Cornette, ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Saint-Léger, een klein dorp van België. Ik heb 3 zussen en 1 broer. Mijn moeder is Christine en mijn vader is Bruno. Ik heb ook een kat!

  Ik ga ’s morgens met de bus naar school. Ik eet ’s middags met mijn vrienden, ze zijn Nicolas, Camile en Nathan. In de namiddag, maak ik mijn huiswerk, Wetenschappen bijvoorbeeld. Tijdens het weekend, doe ik aan sport met mijn vrienden en ik ga met mijn vrienden uit om te feesten.

  Ik speel basketbal, dat is mijn favoriete sport! Ik houd van voetbal… mijn favoriete team is Standard van Luik omdat ik een Waal ben. Ik kijk voetbal met mijn vader. Ik houd van muziek ook, ik houd van rap en hip hop!

  Mijn vorige vakantie was in Frankrijk. Dat was zo leuk. Ik ben met mijn vrienden gegaan. We gingen naar het zwembad en we deden aan sport.

  Ik houd van wiskunde. Ik heb zes uur van wiskunde en zes uur van wetenschappen op school. Ik denk dat Nederlands goed is voor mijn toekomstige beroep, zo ik neem het! Ik houd van politiek. Ik houd niet van vreemde talen maar ik neem wetenschappen in het Engels.

 Tot ziens!

 

9. Coralie Dethise

 

Dag!

Ik ben Coralie Dethise en ik ben 17 bjaar oud. In Aarlen, ben ik op 12 januari 1999 geboren. Ik heb een broer: Loïc (21 jaar oud) en twee zussen: Alexandrine (22 jaar oud) en Solène (16 jaar oud). Ik heb bruine ogen en bruin haar. Ik houd van chocolade (ik eet Chokotoff het liefst) of snoepjes, en voetbal.  Op woensdagavond, ga ik naar Ethe want ik speel voetbal met mijn vriendinnen.

 

Ik woon in Tintigny, in de provincie van Luxemburg, in België. Tijdens Ik leef in een blauw en wit huis. Ik houd van mijn tuin omdat er veel bloemen zijn en ik speel met mijn hond.

 

Mijn dagelijkse activiteiten zijn: lopen op dinsdag, en voetballen op woensdag. Ja, ik ben sportief!

 

Tijdens mijn vrije dagen, winkelen we (met mijn mama en mijn zussen) of ik maak mijn huiswerk voor school. (het is niet tof, maar ik moet het maken!) Waarom zouden we niet naar de bioscoop gaan wanneer je komt?

 

Dit jaar, neem ik acht uur talen (Spaans en Nederlands), met Frans en Engels, drie uur wetenschappen en vier uur wiskunde. Ik heb een klas van winnaars!

 

Ik hoop dat we binnenkort elkaar zien!

 

Veel kusjes, schrijf me vlug!

 

Coralie

 

10. Simon Devaux

 

Hallo,

Ik ben Simon en ik ben 16 jaar oud . Ik woon in Virton met mijn vader en mijn moeder.
Mijn hobby's zijn voetbal en muziek. Ik speel voetbal op maandag en op donderdag met Meix-devant-Virton . Ik heb ook muziek lessen en gitaar lessen op woensdag . Mijn favorizte muziek is "seven nation army " en mijn favoriete film is "James Bond" .Op school, heb ik 6 uur wiskunde en 6 uur wetenschappen.

 

11. Valentine Dormal

 

Dag ! Ik ben Valentine Dormal. Ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Gérouville, een klein dorp in Wallonië. Ik heb twee zussen. Ze heten Elise en Camille. Ze zijn 21 en 24 jaar oud. Mijn moeder is Marie en mijn vader is Didier. Hij is fotograaf en hij lijkt op mij.

Ik speel piano en ik dans en loop graag.
Ik ben een leerlinge. 's Morgens, ga ik met de auto naar mijn school in Virton. Ik houd van mijn rooster omdat ik veel wiskunde en wetenschappen heb. Ik leer vreemde talen: het Nederlands en het Engels. Mijn les wetenschappen verloopt in het Engels (want het is in immersie – Engels). Het is niet gemakkelijk. Mijn beste vriendin zit niet in mijn klas. Maar in juli, ben ik met haar naar Italië gegaan. We vertrokken met het vliegtuig. We bruinden op het strand en we zijn naar een pretpark geweest. De achtbaan was heel leuk. We deden aan touwenparcours. Het was heel warm: 38 graden. In augustus, ben ik veertien dagen naar Frankrijk gegaan. Het was met mijn familie. Ik heb Marseille bezocht. Ik heb me goed geamuseerd! Het was een toffe vakantie !

 

12. Clara Leporcq

 

Hallo,

Ik ben Clara Leporcq. Ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Tellancourt, in Frankrijk, 1 minuut ver van de Belgische grens. Ik heb een broer, Hugo, hij is 13 jaar oud.

Mijn moeder is lerares, en mijn stiefmoeder is verpleegster. Ik heb een hond, Tayak.

Tijdens mijn vrije dagen, winkel ik heel graag in Namen met mijn vrienden. Ik ben scout en ik doe aan   ballet en moderne dans. Ik houd veel van fotografie en koken. Dat zijn mijn hobby’s. Ik houd veel van reggae!

Mijn verleden vakantie was zo leuk! Ik ben met mijn familie en Clémence, mijn beste vriendin naar Tenerife gegaan. We hebben het eiland bezocht. We zijn op het strand gegaan. We zijn met het vliegtuig naar Tenerife gegaan. Dat was een prachtige reis!

Mijn school is het Collège Notre Dame du Bonlieu in Virton, in België. Ik heb 12 uur vreemde talen in mijn rooster, Engels, Nederlands en Spaans. Ik leer heel graag talen, zijn dat mijn favoriete lessen.

Dat is alles!

Clara

13. Camile Simonet

 

Ik ben Camile Simonet en ik ben 16 jaar oud. Ik heb een broer en een zus. Mijn zus heet Marie en ze is 19 jaar oud en mijn broer heet Victor en hij is 18 jaar oud. Ik woon in Virton.

ik luister graag naar muziek. Mijn lievelingsmuziek is "RIO" van Netsky. Mijn hobby's zijn catamaran zeilen en duiken. ik ga elk jaar aan de Belgische kust zeilen. ik ga ook elke vakantie duiken.

Camile

 

14. Hugo Velghe

 

Ik stel me voor, ik ben Hugo Velghe en ik ben zeventien jaar oud. Mijn verjaardag is op 25 juli. Ik woon in een dorp, Harinsart. Mijn huis is groot en wit. Ik heb een zus, ze is Manon. Ze is twintig jaar oud. Ze studeert psychologie in Leuven. Mijn ouders zijn Cathy en Christian en ze zijn gescheiden. Ik heb en kat, ze is Zola en ze is vier maanden. Mijn moeder is een lerares en mijn vader is een bankier.

Mijn dagelijkse activiteiten zijn school, tennis en slapen. Tijdens mijn vrije tijd, ga ik ’s middags met mijn zus in het bos wandelen of met mijn vrienden tennis spelen. Ik luister graag naar muziek, ik speel graag Playstation en ik lees veel.

Ik ben dit jaar niet met vakantie gegaan. Maar ik heb het museum van Harry Potter in Brussel bezocht. Ik heb in het bos gefietst. Mijn favoriete films zijn alle “X-men”. Ik voel me lekker.

Dit jaar, heb ik een goede rooster. Ik hou van wiskunde met mevrouw Barzyckzak en van Engels met mevrouw Antoine. Ik turn niet graag omdat ik niet sportief ben.

 

Dank u.

Tot ziens!

Hugo

bottom of page